Aardappelsalade met komkommer

 

Tip(s):

Deze aardappelsalade met komkommer smaakt prima bij bijvoorbeeld kabeljauwpakketjes.

Ingrediėnten voor 8 personen:
  • 1 komkommer
  • zout, peper
  • 1½ kg aardappels
  • 5 eetlepels azijn
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 bekertje zure room ą 125 ml
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1½ dl (zonnebloem)olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ krop lollo rosso
  • ½ pakje dille (Iglo, diepvries)
  • keukenpapier

 

Bereiding:

De komkommer wassen, in de lengte halveren, de zaadlijst verwijderen en in blokjes van ± 1 bij 1 cm snijden. De komkommerblokjes in een zeef bestrooien met wat zout en dit ± een half uur laten uitlekken.
Intussen de aardappels schillen en deze ook in blokjes van ± 1 bij 1 cm snijden. In een pan de aardappelblokjes met 1 liter water, 2 eetlepels azijn, het bouillontablet en 1 theelepel zout aan de kook brengen en in ± 5 minuten beetgaar koken. In een vergiet laten uitlekken. De komkommerblokjes droogdeppen met keukenpapier.
In een kom de zure room, de rest van de azijn, de mosterd, de olie, het zout en de peper tot een saus kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Het geheel nogmaals goed doorroeren.
De aardappelblokjes en de komkommerblokjes door de saus scheppen.
De aardappelsalade afgedekt op een koele plaats ± 2 uur laten staan.
Intussen de lollo rosso wassen en goed uitslaan en hiermee een schaal bekleden. Dan de aardappelsalade nogmaals voorzichtig omscheppen en overdoen in de schaal.
De salade bestrooien met dille.


backhome.gif (1584 bytes)