Tip(s): Serveren
met gesneden Landrauchschinken en gebakken krielaardappeltjes. |
Ingrediėnten voor 4 personen:
- 500 g groene asperges
- 750 g witte asperges
- 250 ml zure room
- ½ eetlepel (groene) mosterd (Maille)
- 20 sprietjes bieslook
- 6 takjes peterselie
- zout, peper
Bereiding:
De groene asperges voorzichtig wassen en ± 15 minuten in
koud water zetten. Intussen de witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het
kopje naar beneden schillen.
Van de witte en groene asperges de houtachtige uiteinden (± 2 cm) afsnijden.
De asperges tot gebruik in een vochtige theedoek bewaren.
In een kom de zure room en de mosterd doen. De bieslook en 5 takjes peterselie erboven
fijnknippen en het geheel tot een saus roeren. De saus op smaak brengen met peper en zout.
In een grote pan met ruim water en zout de witte asperges ± 10 minuten koken.
De groene asperges toevoegen en beide soorten in nog ± 20 minuten gaar koken. De asperges
met een schuimspaan uit de pan nemen, ze op vier bordjes rangschikken en de saus ernaast
scheppen.
Garneren met een toefje peterselie. |