Pommes duchesse

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 750 g aardappelen
  • zout, peper
  • 25 g boter of margarine
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel melk

 

Bereiding:

De aardappelen schillen en in stukken snijden.
In water met wat zout in ± 25 minuten gaar koken. Een bakplaat van de oven met wat boter invetten. De oven voorverwarmen op 200°C.
De gare aardappelen droog stomen en met de pureestamper pureren. De aardappelpuree met de rest van de boter, het ei, een eierdooier, de peper, het zout en de nootmuskaat vermengen.
De puree in een spuitzak met een grofgekartelde spuitmond scheppen en rozetten op de bakplaat spuiten. De eierdooier loskloppen met de melk en hiermee de rozetten bestrijken.
De pommes duchesse in het midden van de oven in ± 15 minuten goudbruin bakken.


backhome.gif (1584 bytes)