Tip(s): |
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 eetlepels (olijf)olie
- ½ theelepel tijm
- zout, peper
- 1 teentje knoflook
- 2 sneetjes witbrood
- 75 g ontbijtspek
- 75 g katenspek
- 1 zakje sugar snaps (150 g)
- 100 g champignons
- 1 theelepel citroensap
- 50 g oude kaas
- 2 theelepels Franse mosterd
- 4 eetlepels sladressing vinaigrette
- 1 zakje veldsla (75 g)
- bakpapier
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. In een
kom de olie, tijm, zout en peper door elkaar roeren. De knoflook pellen en erboven
uitpersen. De korstjes van het brood snijden, het brood in blokjes snijden en deze door
het knoflookmengsel scheppen. De bakplaat bekleden met bakpapier en de broodblokjes erover
verdelen. In het midden van de oven de blokjes in ± 10 minuten goudbruin en knapperig
bakken. De croûtons op een bord laten afkoelen.
Intussen in een droge koekenpan het ontbijt- en katenspek in ± 5 minuten knapperig
bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. De sugar snaps schoonmaken en in een pan met
weinig water en zout in 12 à 15 minuten beetgaar koken. In een zeef onder koud stromend
water afspoelen en laten afkoelen.
De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De korstjes van de kaas snijden en de kaas in blokjes snijden. Het spek in stukjes
verdelen. In een kom de mosterd en de dressing door elkaar roeren.
De veldsla over twee borden verdelen. De helft van de dressing erover sprenkelen. De
croûtons, het spek, de sugar snaps, de champignons en de kaas over de sla verdelen en de
rest van de dressing erover schenken. Direct serveren. |