Tomaat-komkommersalade met feta

 

Tip(s): IngrediŽnten voor 8 personen:
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel dragon
  • 2 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • zout, peper
  • 1 komkommer
  • 4 vleestomaten
  • 1 ui
  • 200 g feta-kaas
  • 12 zwarte olijfjes

 

Bereiding:

De citroensap, de olie, de oregano en de dragon in een kommetje doen. De peterselie erboven fijnknippen. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Alles goed door elkaar kloppen en de saus op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik de saus in de koelkast zetten.
De komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. De tomaten wassen, de kroontjes verwijderen en de tomaten dan in dunne plakken snijden. De plakken tomaat op een schaal leggen.
Daarop de plakjes komkommer leggen en daarover wat uiringen verdelen. Tenslotte de feta-kaas erboven verkruimelen.
De salade tot gebruik in de koelkast bewaren.
Vlak voor het serveren het sausje nogmaals doorroeren en het vocht daarna over de salade sprenkelen. De olijven over de salade verdelen.


backhome.gif (1584 bytes)