Griekse spinaziepitta

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • 300 g diepvriesbladerdeeg
  • 1 kg spinazie
  • 1 l water
  • 1½ theelepel zout
  • 5 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 50 g boter of margarine
  • witte peper
  • snufje nootmuskaat
  • 200 g fetakaas
  • 4 eieren
  • 5 eetlepels paneermeel

 

Bereiding:

Laat het bladerdeeg ontdooien. Zoek de spinazie uit en was hem.
Het water met het zout aan de kook brengen, de spinazie er 4 minuten in laten blancheren, laten uitlekken en dan grof hakken.
Smoor de sjalotten en het knoflook glazig in de gesmolten boter.
Voeg de spinazie toe. Breng de groente op smaak.
Snijd de feta in blokjes.
Klop de eieren los en meng ze met het paneermeel en de feta door de spinazie. Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel een bakplaat om met koud water.
Rol het bladerdeeg flinterdun uit en snijd er 6 rechthoeken van 25 x 30 cm uit. Bekleed de helft van de bakplaat met 3 plakjes bladerdeeg, zodat de deeglapjes over de rand van de bakplaat hangen. Verdeel de spinaziemassa erop, sla de randen over de vulling en leg de overige plakken deeg op de spinazie.
Prik op verschillende plaatsen gaatjes in het deksel.
Bestrijk de spinazietaart met de losgeroerde eierdooier en bak deze 50 minuten in de hete oven.


backhome.gif (1584 bytes)