Bietensalade met veldsla en walnootdressing

 

Tip(s): IngrediŽnten voor 2 personen:
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 1Ĺ eetlepel citroensap
  • 2 theelepel vloeibare honing
  • zout, peper
  • 250 g bieten in plakjes
  • 25 g walnoten, fijngehakt
  • 75 g veldsla

 

Bereiding:

De sinaasappel dik schillen tot op het vruchtvlees en de partjes met een scherp mesje boven een kommetje uitsnijden.
Het opgevangen sap mengen met de olie, het citroensap en de honing en dit op smaak brengen met zout en peper.
De harde steeltjes van de veldsla verwijderen. De sla op een schaal uitspreiden en 1/3 deel van de dressing erover sprenkelen. De bietenplakjes voorzichtig door de rest van de dressing scheppen en ze daarna op de veldsla scheppen.
De sinaasappelpartjes over de salade verdelen en de fijngehakte walnoten over het gerecht strooien.


backhome.gif (1584 bytes)