Thaise noedelsalade

 

Tip(s): IngrediŽnten voor 4 personen:
  • zout
  • 250 g eiermie
  • 1 komkommer
  • 1 zakje verse munt
  • 2 limoenen
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 4 eetlepels (roerbak)olie
  • 1 eetlepels Thaise vissaus (of sojasaus)
  • 150 g pinda's
  • 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 zakje veldsla

 

Bereiding:

In een grote pan ruim water met zout aan de kook brengen. Van het vuur af de mie erin leggen en Ī 4 minuten laten wellen. De komkommer wassen, in de lengte doorsnijden en met een theelepel de zaadjes eruit schrapen. De komkommer schuin in fijne plakjes snijden. De munt fijnhakken. De limoenen uitpersen.
In een kom het limoensap met de knoflook, olie, vissaus en munt tot een dressing kloppen. De helft van de dressing in een kom schenken. De mie laten uitlekken en warm door de dressing scheppen.
De helft van de komkommer, de pinda's en de sesamzaadjes erdoor scheppen. De veldsla over vier borden verdelen. De miesalade in het midden scheppen. de rest van de komkommer, pinda's en sesamzaadjes erover verdelen en de rest van de dressing erover sprenkelen.


backhome.gif (1584 bytes)