Gegratineerde aardappel en knolselderij

 

Tip(s):

 

Ingrediënten:
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 knolselderij van ± 500 g
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in heel dunne plakjes
  • zout, peper
  • 4 dl groente- of kippenbouillon
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • 150 g gruyèrekaas, grof geraspt

 

Bereiding:

De ovenschaal eerst met knoflook en daarna met boter inwrijven. De selderijknol in vieren snijden en daarna in heel dunne plakjes snijden. Selderij en aardappel beide in ruim kokend water met zout ± 5 minuten koken en laten uitlekken en ze daarna in de ovenschaal leggen, afwisselend een laag selderij en een laag aardappel.
Elke laag met wat zout en peper bestrooien. De oven voorverwarmen op 180°C.
De bouillon mengen met de crème fraîche, de mosterd en wat peper. Het mengsel over de inhoud van de ovenschaal schenken en de kaas erover strooien.
De gratin in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar bakken tot de groenten gaar zijn en de bovenkant mooi lichtbruin gegratineerd is.


backhome.gif (1584 bytes)