Babi pangang (de ajamvariant)

 

Tip(s):

De babi pangang kan gegeten worden met rijst, bami of mihoen.

In plaats van de atjar tjampoer kunt u ook een bamipakket opbakken en dit vlak voor het serveren door de saus roeren.

IngrediŽnten voor 2 personen:
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1Ĺ kopje water
  • scheut worcestersaus
  • 6 eetlepels ketchup
  • 1Ĺ theelepel vetsin
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • Ĺ citroen, uitgeperst
  • Ĺ eetlepel sambal oelek
  • 4 eetlepels atjar tjampoer
  • 2 grote uien
  • 500 g kipfilet, in stukjes
  • marinade (uit pakje of zelfgemaakt)
  • olie
  • evt. maÔzena

 

Bereiding:

Het vlees marineren en bakken.
De uien snipperen en fruiten in wat olie. De rest van de ingrediŽnten (behalve de atjar tjampoer) toevoegen en het geheel tot een saus roeren.
Als de saus nog iets te dun is, met wat maÔzena nabinden.
Het vlees toevoegen en een paar minuten voor het serveren de atjar tjampoer toevoegen en even meewarmen.


backhome.gif (1584 bytes)