Bief stroganoff

 

Tip(s):

Serveren met stokbrood.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 500 g champignons
  • 500 g bieflappen
  • 50 g boter of margarine
  • 1 zakje stroganoffsaus
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 bekertje crème fraîche
  • zout, peper
  • aluminiumfolie

 

Bereiding:

De uien pellen en snipperen. De paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Met keukenpapier de champignons schoonvegen en ze in plakjes snijden. De bieflappen in blokjes snijden.
In een braadpan de helft van de boter verhitten. Het vlees in ± 3 minuten rondom bruin bakken, vervolgens met het vocht in een diep bord scheppen en het geheel afdekken met aluminiumfolie. In dezelfde pan de rest van de boter verhitten.
De ui- en paprikasnippers ± 2 minuten bakken. Dan de champignons toevoegen en al omscheppend ongeveer 3 minuten bakken.
Het stroganoffsauspoeder door de gezeefde tomaten roeren en dit mengsel al roerende aan de champignons toevoegen. De crème fraîche erdoor roeren en het vlees met het vocht erdoor scheppen.
Het gerecht door en door heet laten worden en op smaak brengen met peper en zout.


backhome.gif (1584 bytes)