Kaasfondue met bockbier

 

Tip(s):

Roer door de fondue - als variatie - eens fijngesneden tuinkruiden zoals dille, kervel, peterselie, bieslook of een mengsel ervan.

IngrediŽnten voor 4 personen:

voor de fondue:
  • 4 dl bockbier
  • 250 g geraspte Fougerond
  • 250 g geraspte Maasdam 45+
  • 1Ĺ eetlepel maÔzena
  • zout, peper
  • nootmuskaat

om te dippen:

  • stukjes bruin stokbrood
  • bleekselderij
  • champignons
  • tacochips
  • druiven
  • kerstomaatjes
  • garnalen

 

Bereiding:

Breng het bockbier aan de kook. Temper het vuur en roer de beide kaassoorten erdoor. Blijf roeren totdat een gladde kaassaus ontstaat.
Roer de maÔzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg het aan de kaassaus toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.


backhome.gif (1584 bytes)