Lasagne met oesterzwammen en spinazie

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • 1 kg spinazie
  • zout, peper
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 sjalotje
  • klontje boter of margarine
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 2 theelepels maļzena
  • basilicum
  • oregano
  • 75 g bloem
  • 75 g boter of margarine
  • 7½ dl melk
  • 200 g Pardano-kaas, geraspt
  • 500 g lasagnevellen

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 180°C.
De spinazie met wat zout ± 5 minuten blancheren in kokend water, dan afspoelen met koud water en vervolgens fijnhakken.
De oesterzwammen in reepjes snijden, het sjalotje fijnhakken en dit even fruiten in wat boter. Er dan de gepelde tomaten bijvoegen met basilicum en oregano naar smaak. De maļzena in een scheutje water oplossen en dit bij het tomatenmengsel roeren.
In een pan met een dikke bodem de boter smelten en dan de bloem toevoegen. Hier scheutje voor scheutje de melk bijroeren, tot een gladde saus. Wat versgemalen peper en 150 g van de Pardano toevoegen en de saus, onder af en toe roeren, nog even laten pruttelen.
De lasagne koken volgens de aanwijzingen op het pak en laten uitlekken.
De helft van de kaassaus in een beboterde ovenschaal scheppen, daarop een derde van de lasagne, daarop de spinazie, daarop een derde van de lasagne, daarop de tomatensaus, daarop de rest van de lasagne en daarop de rest van de kaassaus.
Tenslotte de rest van de geraspte Pardano erover strooien en het geheel beleggen met wat kleine klontjes boter.
De lasagne in ± 30 minuten goudbruin bakken.


backhome.gif (1584 bytes)