Pizza calzone

 

Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
  • 350 g bloem
  • zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1½ dl lauwwarm water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 150 g rauwe ham
  • 2 mozzarellakaasjes
  • 1 pot sugo met olijven (tomatensaus, 400 g, Buitoni)
  • versgemalen zwarte peper
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels bloem om te bestuiven
  • deegroller
  • bakpapier

 

Bereiding:

De bloem, ½ theelepel zout en de gist in een kom door elkaar scheppen. Het water en 3 eetlepels olie erdoor roeren en in ± 10 minuten een soepel deeg kneden. Zonodig extra bloem of water toevoegen. Het deeg afgedekt op een warme plaats ± 1 uur laten rijzen.
Intussen de ui pellen en snipperen. De tomaten wassen en in plakjes snijden. De ham in reepjes snijden. De mozzarella in plakjes snijden.
In een pan de rest van de olie verhitten, hierin de ui ± 3 minuten zachtjes bakken en de tomatensaus toevoegen. De oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
De bakplaat bekleden met bakpapier. Het aanrecht en de deegroller bestuiven met bloem. Het deeg in vier stukken verdelen. De deegstukken tot een bal vormen en uitrollen tot vier ronde lappen (Ø ± 23 cm).
Achtereenvolgens over één helft van elke pizzabodem verdelen: tomatensaus, tomaat, mozzarella, ham, peper, Parmezaanse kaas en oregano.
De rand van de bodems bestrijken met water, de pizza's dubbelvouwen, de randen goed aandrukken en ze ± 1 cm omvouwen.
De pizza's op de bakplaat leggen en ze in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin bakken.


backhome.gif (1584 bytes)