Hongaarse goulash

 

Tip(s):

Wijnidee: de Argentijnse Etchart Cafayate Cabernet Sauvignon.

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 600 g doorregen runderlappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g boter of margarine
  • 50 g magere spekreepjes
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 1½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 blikje ą 400 g tomatenblokjes
  • 1 dl rode wijn
  • 2 theelepels tijm
  • 4 vastkokende aardappels
  • 200 g sperziebonen
  • zout, peper

 

Bereiding:

Het vlees in stukken snijden en door de bloem wentelen.
In een braadpan de boter verhitten en het vlees op een matig hoog vuur in ± 5 minuten al omscheppend romdom bruin bakken. De spekreepjes ± 2 minuten zachtjes meebakken.
De paprika's schoonmaken en in stukken snijden, ze samen met de ui- en knoflooksnippers door het vlees scheppen en ± 2 minuten zachtjes meebakken. Het bouillontablet oplossen in 2 dl heet water. Langs de rand van de pan de tomatenblokjes, de wijn en de bouillon bij het vlees schenken. De tijm toevoegen.
De goulash aan de kook brengen en afgedekt ± 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) laten sudderen.
De aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. De sperziebonen schoonmaken, wassen en in drieėn snijden.
De aardappelblokjes en de sperziebonen door de goulash scheppen en het dan nog ± 45 minuten gaar smoren.
Op smaak brengen met zout en peper en de goulash serveren met volkorenbrood of rijst.


backhome.gif (1584 bytes)