Kaasfondue (5 variaties) |
Tip(s): | Ingrediënten voor 4 personen voor de
basis:
Bereiding: De knoflook halveren en de (fondue)pan ermee inwrijven. Parmezaanse-kaasfondue met ansjovis en basilicum Gebruik 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas en 500 g Maaslander jong belegen. Roer de maïzena los met 4 eetlepels medium sherry; laat de kirsch weg. Breng de fondue op smaak met een mespuntje majoraan. Roer van het vuur af 2 eetlepels crème fraîche, 4 fijngehakte ansjovisfilets en 10 g in stukjes gescheurde basilicum door de fondue. Lekker met focaccia. Kaasfondue met paddestoelen Snijd 250 g kastanjechampignons in plakjes en bak ze met 2
fijngesnipperde sjalotjes gaar in 15 g boter. Giet het bakvocht af en pureer de
champignons grof in de keukenmachine. Mosterkaasfondue met pils Vervang de wijn door pils. Gebruik 300 g geraspte gruyère en 300 g geraspte mosterdkaas (koud raspen en daarna op kamertemperatuur laten komen). Vervang de kirsch door jenever. Vervang de nootmuskaat door djinten en roer 1 eetlepel grove Zaanse mosterd door de fondue. Lekker met grof volkorenbrood of zuurdesembrood. Blauwe-kaasfondue met cider en gember Wrijf de pan in met een stukje verse gemberwortel. Vervang de wijn door droge cider (brut). Gebruik 200 g in stukjes gesneden magor en 400 g geraspte Zaanlander mild. Vervang de kirsch door 2 eetlepels calvados of cognac en gebruik 2 eetlepels maïzena. Roer 5 fijngesnipperde gemberbolletjes en 2 eetlepels gembersiroop door de fondue. Lekker met notenbrood. |