Butter chicken curry

 

Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 uien
  • 6 à 8 teentjes knoflook
  • 10 cashewnoten
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 g)
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels slagroom
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 500 g kipfilet
  • 150 g boter of margarine
  • ½ eetlepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 125 ml kokosmelk
  • zout
  • 2 takjes koriander
  • 400 g rijst naar keuze, gaar gekookt

 

Bereiding:

Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. De cashewnoten in de keukenmachine tot poeder malen en in een kommetje apart zetten. In een pannetje met een klein laagje water de ui- en knoflooksnippers in ± 5 minuten zacht koken, het mengsel dan overdoen in de keukenmachine en het pureren. Vervolgens de gepelde tomaten laten uitlekken en in de keukenmachine met de yoghurt, het paprikapoeder, de slagroom, de suiker en de maïzena pureren.
De kipfilet in 6 à 8 stukken snijden en droogdeppen met keukenpapier.
In een (braad)pan de boter verhitten (niet bruin laten worden) en djinten en gemalen koriander ± 2 minuten al roerend zachtjes bakken. Dan het gember-, chili- en cashewnootpoeder toevoegen en dit ± 4 minuten zachtjes meebakken. De ui-knoflookpuree toevoegen en nog ± 2 minuten bakken. Dan de kipstukken toevoegen en goed omscheppen, zodat alle kanten met massala (specerijenmengsel) bedekt zijn.
Kokosmelk en zout naar smaak toevoegen en 5 à 8 minuten koken tot de kip bijna gaar is Het tomatenmengsel toevoegen en aan de kook brengen. Het gerecht onafgedekt ± 20 minuten zachtjes laten koken, af en toe doorroeren. De koriander erboven fijn knippen.


backhome.gif (1584 bytes)