Tip(s): |
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g romaatjes (mini-tomaatjes)
- 250 g minibolletjes mozzarella
- 75 g rucola
- ½ citroen
- 2 eetlepels basilicumolijfolie
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 125 g macaroni grande
- 50 g grana pardano of old amsterdamkaas
- 2 eetlepels kappertjes
Bereiding:
De tomaatjes halveren en de minibolletjes mozzarella in
drieën snijden.
De steeltjes van de rucola halen en het slablad grof scheuren. De citroen uitpersen.
In een grote kom dressing kloppen van het citroensap, basilicumolie, zout en peper.
De tomaatjes, mozzarella en rucola door de dressing scheppen.
De pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Intussen de kaas in grove krullen
schaven. De pasta afgieten, kort laten uitlekken en door de salade scheppen.
Het mengsel verdelen over twee voorverwarmde borden en de krullen kaas, kappertjes en wat
zwarte peper over de pasta strooien. |