Limoensorbet in limoen

 

Tip(s):

Dit gerecht is ook geschikt als "spoom", een gerecht dat tussen verschillende gangen geserveerd kan worden om de smaak te neutraliseren.

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 4½ dl limoen- of citroensap
  • ± 250 g suiker
  • 4 (lege) limoenen
  • ijslaatje of diepvriesbakje
  • citrustrekker

 

Bereiding:

In een steelpan het sap met 4½ dl water en de suiker op matig vuur verwarmen tot de suiker volledig is opgelost. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. In een ijslaatje in ± 1½ uur half laten bevriezen.
Met een citrustrekker van de bovenste helft van de limoenen een spiraalvormig reepje schil trekken.
De limoenen royaal vullen met het halfbevroren ijs, het spiraalschilletje erop draperen en terug in de vriezer in ± 1½ uur verder laten bevriezen.


backhome.gif (1584 bytes)