Griekse yoghurtmousse met karamel en citrusfruit

 

Tip(s):

 

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 1 blaadje gelatine
  • 75 g kristalsuiker
  • 2Ĺ theelepel citrusrasp (van citroen en sinaasappel)
  • 300 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • snufje zout
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml sinaasappelsap, gezeefd
  • 2 (bloed)sinaasappels

 

Bereiding:

Week de gelatine in water. Smelt de suiker al roerend met een vork op laag vuur tot een blonde karamel. Voeg citrusrasp toe en neem na 30 seconden de pan van het vuur. Voeg 100 ml slagroom toe en blijf met een garde op zacht vuur roeren tot een egale massa ontstaat.
Giet de karamelroom in een kom en roer de gelatine erdoor.
Klop de rest van de slagroom met poedersuiker en zout stijf. Spatel de slagroom en de yoghurt door de afgekoelde en licht vloeibare karamelroom. Laat de mousse afgedekt 3 uur in de koelkast opstijven.
Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en serveer de mousse met sinaasappelsap en partjes ernaast.


backhome.gif (1584 bytes)