Tip(s): |
Ingrediėnten voor 4 ą 6 personen:
- 100 g zachte boter
- 2 eieren
- 100 g bruine basterdsuiker
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g amandelen en walnoten, fijngehakt
- 3 eetlepels walnootolie
- 2 glaasjes amaretto
- walnoten om te serveren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter, de
basterdsuiker en de eieren luchtig. Meng het bakmeel, de noten en de olie en schep dit
door het beslag tot een grof, klonterig deeg ontstaat.
Vet per persoon een ovenvast schaaltje in met olie of boter, schep het deeg erin en bak de
cakejes in 20 ą 25 minuten. Druk de walnoten in het bovenste deeglaagje en laat ze
afkoelen.
Prik na het afkoelen gaatjes in de cakejes, sprenkel er wat amaretto over en serveer. |