Rabarbersouffléetjes

 

Tip(s):

Maak alle gebruiks- voorwerpen absoluut vetvrij.

Laat de eerste 20 minuten van de bereidingstijd de ovendeur gesloten.

Probeer in plaats van rabarber ook eens aardbeien of perziken. Kook deze vruchten niet eerst, maar pureer ze direct.

Ingrediënten voor 6 à 8 stuks:
  • 500 g rabarber, geschild en in kleine stukjes
  • 200 g fijne tafelsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje gemalen nootmuskaat
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 3½ dl volle melk
  • 4 grote eieren, gescheiden
  • zout
  • poedersuiker
  • 1 dl slagroom
  • 5 eetlepels advocaat

 

Bereiding:

De rabarber met 100 g tafelsuiker, de vanillesuiker, nootmuskaat en 2 à 3 eetlepels water op een zacht vuur ± 20 minuten laten koken tot de rabarber zacht is en het vocht voor een groot deel verdampt is. De rabarber pureren.
De oven voorverwarmen op 180°C. De boter smelten, de bloem in één keer toevoegen en al roerende ± 2 minuten zachtjes meebakken, niet laten kleuren.
Van het vuur af 100 g tafelsuiker, de rabarberpuree en de melk erdoor roeren tot een glad mengsel. De eidooiers één voor één erdoor roeren. De eiwitten stijfkloppen met een snufje zout en voorzichtig door het dooiermengsel spatelen (niet roeren!). Het soufflémengsel in de vormpjes schenken (vormpjes voor niet meer dan ¾ deel vullen) en de souffléetjes in het midden van de oven ± 25 minuten bakken. De slagroom lobbig kloppen en de advocaat erdoor roeren. De souffléetjes uit de oven met poedersuiker bestrooien en direct serveren met de advocaatroom.


backhome.gif (1584 bytes)