Keftedakia (Griekse gehaktballetjes)

 

Tip(s):

U kunt de gehaktballetjes ook prima koud serveren.

Ingrediënten:
  • 1 kleine ui
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout, peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels (olijf)olie

 

Bereiding:

De ui pellen en fijnsnipperen. In een kom de uisnippers, het gehakt, de dooier, de oregano, het paprikapoeder, het kaneelpoeder, de ketchup, het paneermeel, het zout en de peper door elkaar mengen. De knoflook pellen en erboven uitpersen.
De peterselie en de munt erboven fijnknippen.
Het gehaktmengsel nogmaals goed doorkneden en er met koele hand 16 balletjes van vormen. In een diep bord de bloem strooien en de gehaktballetjes door de bloem wentelen, zó dat de balletjes er helemaal mee bedekt zijn.
In een koekenpan de olie verhitten en de gehaktballetjes in ± 10 minuten aan alle kanten bruin bakken.


backhome.gif (1584 bytes)