Kruidige champignons uit de oven

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 8 personen:
  • 16 grote champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • ½ eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel tijm
  • zout, peper
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ eetlepel olie om in te vetten
  • keukenpapier
  • 2 lage ovenschalen

 

Bereiding:

De champignons schoonvegen met het keukenpapier. De steeltjes voorzichtig uit de hoedjes snijden en deze heel fijn snijden. De hoedjes van de champignons besprenkelen met citroensap.
De sjalotjes pellen en heel fijn snipperen. In een kom de fijngehakte champignonsteeltjes met de sjalotsnippers vermengen. Het knoflookteentje pellen en erboven uitpersen. De peterselie erboven fijnknippen. Vervolgens 1 eetlepel paneermeel, ½ eetlepel olijfolie, de tijm, het zout en de peper erdoor roeren en de champignons vullen met dit mengsel.
De ovenschalen invetten.
In een maatbeker 1 dl water vermengen met het bouillonpoeder en dit in de ovenschalen schenken. De gevulde champignons erin zetten.
De kaas vermengen met de rest van de paneermeel en dit over de champignons verdelen. Tot gebruik in de koelkast zetten.
Voor de bereiding de oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4.
In het midden van de oven de gevulde champignons in ± 20 minuten gaar en goudbruin laten worden en op acht bordjes twee gevulde champignons zetten.


backhome.gif (1584 bytes)