Pizzahapjes

 

Tip(s): Ingrediënten voor ± 55 stuks:
  • 1 pak witbroodmix
  • 3 dl lauw water
  • 100 g boter of margarine
  • bloem
  • ½ pot Italiaanse tomatensaus à 485 g
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
  • 100 g geraspte kaas
  • champignons
  • ham
  • paprika
  • tonijn
  • salami
  • uien

 

Bereiding:

Van het witbroodmix, het water en de boter een pizzadeeg bereiden en volgens de aanwijzing op de verpakking ± 20 minuten laten rijzen.
Intussen de uien pellen en in kleine stukjes snijden, de ham en salami in reepjes snijden, de paprika en champignons wassen, droogdeppen en in stukjes snijden. De tonijn laten uitlekken en wat verbrokkelen.
De bakplaat invetten. Het aanrecht bestuiven met bloem en het deeg uitrollen tot een lap van ± ½ cm dik.
Met een glas (doorsnee ± 5 cm) rondjes uit het deeg steken. De deegrondjes op de bakplaat leggen. Als ze er niet allemaal oppassen de rest van de deegrondjes op een blad leggen en ook verder voorbereiden, zodat er snel een tweede ronde gebakken kan worden. Elk deegrondje bestrijken met ± ½ eetlepel tomatensaus.
Drie categorieën deegrondjes maken, één deel beleggen met tonijn, één deel beleggen met hamreepjes en één deel beleggen met salamireepjes. Over alle rondjes de champignons, de uistukjes en de paprika verdelen, naar keuze.
U kunt het voor een deel ook aan uw eigen fantasie overlaten waarmee u de hapjes belegt. Dan over alle rondjes wat Italiaanse kruiden en geraspte kaas strooien.
De oven voorverwarmen op 225°C of gasstand 5.
In het midden van de oven de pizzahapjes in ± 15 minuten gaar bakken. De hapjes op een platte schaal leggen en direct rond delen.


backhome.gif (1584 bytes)