Tirakia met tzatziki (kaaspasteitjes met komkommerdip)

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 60 g feta
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper
  • 1 middelgrote komkommer
  • zout
  • 2 ą 3 teentjes knoflook
  • 1 bekertje Bulgaarse yoghurt
  • paprikapoeder

 

Bereiding:

Schil de komkommer en rasp ze fijn. Doe de komkommer in een zeef, bestrooi het met wat zout en laat het goed uitlekken.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schep de komkommer met de knoflook en de yoghurt door elkaar. Breng de tzatziki op smaak met wat zout en bestrooi het met wat paprikapoeder.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verkruimel de feta boven een kom. Voeg de Parmezaanse kaas, het ei, de peterselie en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het kaasmengsel over de bladerdeegvierkantjes en vouw ze schuin dubbel. Plak de randen goed vast met wat water.
Leg de driehoekjes op en met bakpapier beklede bakplaat en bak ze, in ± 20 minuten, in de voorverwarmde oven goudbruin.
Serveer ze met de tzatziki.


backhome.gif (1584 bytes)