Vastenbroodjes uit Zweden

 

Tip(s): IngrediŰnten voor 8 stuks:
  • 500 g bloem
  • 30 g gist
  • ╝ l lauwwarme melk
  • 75 g gesmolten boter of margarine
  • 75 g suiker
  • 50 g gemalen amandelen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 250 g spijs (diepvries of luchtdicht verpakt)
  • poedersuiker
  • slagroom
  • suiker

 

Bereiding:

De bloem zeven, de gist in de lauwe melk oplossen en met de boter of margarine, de suiker, de amandelen, de eieren en de kardemom tot een soepel deeg kneden.
Het deeg afgedekt gedurende 1 uur laten rijzen. Het deeg vervolgens doorkneden en er 16 bolletjes van vormen. Deze wat plat duwen.
De spijs in 8 bolletjes verdelen en op de helft van de deegplakjes leggen. De rest van de deegplakjes erop leggen en er mooie bolletjes van vormen, met een glad oppervlak en zˇ, dat de spijs niet meer zichtbaar is. De gevulde broodjes op een ingevette bakplaat leggen en onder in een hete oven - 200░C - in 15 Ó 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met zoete, stijfgeklopte slagroom.
De broodjes aan tafel opensnijden en wat slagroom ertussen scheppen.


backhome.gif (1584 bytes)