Warme kaasbuideltjes

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 16 stuks:
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 250 g fetakaas
  • ½ bosje peterselie
  • 2 eieren
  • versgemalen witte peper
  • 50 g boter of margarine
  • bakpapier

 

Bereiding:

Laat de bladerdeegplakjes in ± 10 minuten op het aanrecht ontdooien. Verkruimel intussen boven een kom de fetakaas en knip er de peterselie boven fijn. Klop de eieren door het kaasmengsel en breng het geheel op smaak met de peper.
Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
Smelt in een steelpannetje de boter of margarine en bestrijk met de helft ervan de plakjes bladerdeeg. Klap elk plakje dubbel en snijd het doormidden. Rol met een deegroller elk vierkantje uit tot lapjes van 8 x 8 cm en beleg ze met een eetlepel van de kaasvulling.
Vouw het deeg rond de vulling omhoog, zodat een buideltje ontstaat.
Zet de kaasbuideltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de resterende boter. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in ± 30 minuten goudgeel en gaar.
De buideltjes smaken warm uit de oven het lekkerst.


backhome.gif (1584 bytes)