American brownies

 

Tip(s):

Gebruik ook eens walnoten in plaats van pecannoten.

Ingrediėnten voor 16 stuks:
  • 100 g pecannoten
  • 160 g pure chocolade, in stukjes
  • 75 g + ½ eetlepel boter of margarine
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 200 g suiker
  • 125 g bloem, gezeefd
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanillesuiker
  • 60 ml slagroom

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 180°C. De noten (16 halve noten achterhouden voor de garnering) grof hakken.
De boter en de helft van de chocolade smelten op laag vuur. Van het vuur af de eieren en de suiker erdoor roeren. Dan de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en de gehakte noten toevoegen.
Tot een glad beslag roeren en dit in de beboterde bakvorm (20 x 20 cm) scheppen. De cake in ± 30 minuten bakken, daarna ± 20 minuten laten afkoelen, hem dan in 16 vierkant stukken snijden en de brownies verder af laten koelen.
Voor de ganache de slagroom aan de kook brengen en dit over de rest van de chocolade gieten. Roeren totdat de chocolade gesmolten is. Met een eetlepel zachte boter tot een gladde massa roeren en de brownies met ganache besmeren. Garneren met halve pecannoten. Koud serveren.


backhome.gif (1584 bytes)