Appeltaart met stroopwafel

 

Tip(s): Ingrediënten voor 12 punten:
  • 225 g bloem
  • 150 g boter
  • 100 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 5 appels
  • 1 beschuit
  • 15 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel appel- of schenkstroop
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 5 stroopwafels
  • wat boter en bloem voor het bakblik

 

Bereiding:

De boter in stukjes snijden en met de suiker, de bloem en het ei samen kneden tot een glad en mooi deeg. Dit enigszins platdrukken en één uur afgedekt in de koelkast plaatsen. Intussen het bakblik met boter insmeren en met bloem bestuiven.
De appels schillen, in stukken snijden en met citroenrasp, stroop, suiker, kaneel en beschuitkruim mengen. De oven voorverwarmen op 170°C. Het deeg uitrollen en met ongeveer de helft de bodem en de rand van het bakblik bedekken. De appelmassa erin scheppen en met de rest van het deeg de bovenzijde bedekken. De rand goed aandrukken. Enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg maken, zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het overige deeg versieringen op de rand aanbrengen.
De bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart gedurende 35 minuten bakken.
Laat de appeltaart minstens een uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt, alvorens de vorm te verwijderen.


backhome.gif (1584 bytes)