Charlotte russe

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • 100 g lange vingers (± 15 stuks)
  • ½ l melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 9 blaadjes witte gelatine
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 25 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 25 g rozijnen
  • 50 g Franse vruchtjes
  • ½ dl marasquin (likeur)
  • ¼ l slagroom

 

Bereiding:

Een blikje of vorm met rechte wanden en bodem, met een inhoud van ruim 1¼ l, met olie bestrijken. De biscuits recht bijsnijden en met de bolle kant tegen de wand van de vorm plaatsen. Eventueel met een tipje jam vastplakken.
De melk met de vanillesuiker aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten trekken. De gelatineblaadjes in ruim koud water 5 minuten weken.
De eierdooiers met de suiker lichtgeel en dik kloppen. De hete melk erbij kloppen, weer in de pan schenken en tot tegen de kook aan verwarmen en wat laten binden.
De gelatineblaadjes uitknijpen en van het vuur af bij de vla roeren.
Als het wat dikkig wordt, de kleingesneden vruchten en de marasquin erbij roeren. De slagroom stijfkloppen en erbij scheppen.
De eiwitten stijfkloppen, de slagroommassa erop leggen en alles luchtig omscheppen. De massa in de vorm met lange vingers scheppen en minstens 2 uur in de koelkast zetten. De biscuits gelijksnijden en de pudding keren.
Eventueel een lint erom strikken en de bovenkant garneren met slagroom.


backhome.gif (1584 bytes)