Citroentaart met mon chou

 

Tip(s):

Je kunt ook een kant-en-klare cakebodem kopen of een cakebodem maken volgens de aanwijzingen op een pak cakemeel.
Let wel op dat de baktijd voor zo'n platte cakebodem korter is dan voor een normale cake.

Ingrediėnten:

Bodem:

  • 3 eieren
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 150 g cakemeel

Vulling:

  • 2 pakjes mon chou
  • 1 pakje citroen- of vanillesaroma
  • sap van 2 citroenen
  • ½ l slagroom
  • 1 kopje suiker
  • ½ kopje water
  • evt. 1 zakje klopvast

Garnering:

  • 8 lange vingers
  • 25 g boter of margarine

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op ± 170°C.
De eieren en de boter in een kom doen en met de mixer samenkloppen.
Vervolgens de suiker toevoegen en als dit goed bij elkaar geklopt is, de cakemeel toevoegen. Blijven kloppen tot een glad beslag verkregen is. Eventueel tijdens het kloppen nog een klein scheutje melk toevoegen.
Een lage vorm invetten en bestrooien met paneermeel. Het overtollige paneermeel eruit kloppen. Het beslag in de vorm scheppen en de vorm in het midden van de warme oven plaatsen. Na ± 35 minuten is de taart klaar.
De taart op een rooster keren en uit laten dampen.
De slagroom met de mixer stijfkloppen, eventueel met de klopvast.
In een andere kom de mon chou, de suiker en het citroensap door elkaar roeren tot een zo glad mogelijk papje.
Snel de saroma met het water vermengen en roeren tot een dik papje.
Het saroma-mengsel snel bij het mon chou-mengsel roeren en dit geheel bij de stijfgeklopte slagroom voegen.
Met de mixer op de laagste stand nog even doorkloppen.
Een randvorm op de taartbodem plaatsen en de vulling hierin scheppen.
Mooi gladstrijken en de taart laten opstijven in de koelkast.
Als garnering de lange vingers verkruimelen (evt. in de keukenmachine) en even aanbraden in de koekenpan met de boter of margarine.


backhome.gif (1584 bytes)