Hüttenkäse-citroentaart

 

Tip(s): Ingrediënten voor 10 punten:
  • 1 blikje Danerolles pizzadeeg (croissantdeeg)
  • 2 citroenen
  • 5 eieren
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 400 g Hüttenkäse
  • 25 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • poedersuiker

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een lage taartvorm (Ø 28 cm) in en bekleed hem met het deeg. Prik de bodem hier en daar in.
Was de citroenen goed en rasp de schil eraf. Pers de citroenen dan uit.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers met de basterdsuiker dik en romig. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en schep het er voorzichtig door.
Roer het citroensap en de citroenrasp door de Hüttenkäse en schep dit ook door het dooiermengsel. Schep het Hüttenkäsemengsel luchtig door het eiwit en verdeel de massa over de taartbodem.
Bak de taart in het midden van de oven in ± 45 minuten gaar en goudbruin, laat hem dan afkoelen en bestrooi hem dik met poedersuiker.


backhome.gif (1584 bytes)