Key lime pie (limoentaart uit Florida)

 

Tip(s): Ingrediënten:
  • 250 g biscuitjes
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • 100 g boter
  • 5 eieren
  • 1 dl limoensap (uit 4 à 5 limoenen)
  • ½ dl slagroom
  • 200 g witte basterdsuiker

 

Bereiding:

De biscuitjes in een plastic zak met de deegroller fijn verkruimelen.
De gemalen hazelnoten erdoor scheppen.
De boter smelten en bij de kruimels roeren, zodat het een stevig "deeg" wordt. Een taartvorm van 24 à 26 cm invetten en het koekjesdeeg op de bodem drukken.
Voor de vulling één limoen schoonboenen en de schil dun afschillen.
De eierdooiers met de slagroom en de helft van de basterdsuiker zo lang kloppen, dat het als een lichtgeel dik lint van de kloppers loopt.
Het limoensap erdoor lepelen.
Drie eiwitten in een schone kom met twee eetlepels suiker heel dik en glanzend kloppen. De dooiermassa erdoor spatelen.
De taartvorm met de 'vla' vullen, in een lauwwarme oven (150°C) zetten en 25 minuten bakken. De twee resterende eiwitten met de rest van de suiker ook heel dik en glanzend kloppen.
De taart uit de oven nemen en laten afkoelen.
Vervolgens de grill inschakelen, het eiwitschuim over de taart verdelen en de taart onder de grill schuiven (op het middelste rooster) tot het eiwit licht gekleurd is. Let op dat de taart niet te lang onder de grill staat, het eiwit mag zeker niet garen.
De limoensliertjes erover strooien.


backhome.gif (1584 bytes)