Koffiebroodjes met pecannoten

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 1½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • sap van ½ sinaasappel
  • 2½ eetlepel honing
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 50 g gehakte pecannoten
  • 150 g volkorenmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • 1¼ eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • scheutje maļsolie
  • 2 dl melk
  • rasp van 1 sinaasappel

 

Bereiding:

Van de basterdsuiker 2 eetlepels afhalen en deze met 1 eetlepel van de bloem, de kaneel en het kardemompoeder vermengen.
De rest van de basterdsuiker met het sinaasappelsap, de honing en het kruidnagelpoeder verwarmen. Als de stroopmassa kookt, de pecannoten erbij roeren. De stroop uitgieten in een ingevette springvorm van 22 cm.
De rest van de bloem, het volkorenmeel, de suiker, de hazelnoten, het bakpoeder, het zout, de olie en de melk met elkaar vermengen.
De sinaasappelrasp toevoegen en de massa zolang kneden, tot een stevig deeg ontstaat. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een vierkante dikke lap. Het suiker/kaneelmengsel over het deeg strooien en dit oprollen. De rol in 10 plakken snijden en tegen elkaar aan op de strooplaag in de springvorm leggen.
De koffiebroodjes in de oven (175°C) in ± 35 minuten goudbruin en gaar bakken.
De springvorm keren, de broodjes iets loshalen en warm of koud serveren.


backhome.gif (1584 bytes)