Ontbijtkoek

 

Tip(s): Ingrediėnten:
  • cakevorm van 20 x 10 cm
  • vetvrij papier
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g bloemenhoning
  • ½ dl melk

 

Bereiding:

De cakevorm invetten met margarine en dun met bloem bestrooien.
Het zelfrijzende bakmeel, het zout en de kruiden zeven.
De basterdsuiker, de honing en de melk toevoegen en dit tot een soepel beslag roeren. Het beslag in de cakevorm scheppen.
Een velletje vetvrij papier invetten en op het beslag leggen.
De vorm onderin een matig warme oven (160°C) schuiven en de koek 1 ą 1¼ uur bakken. Na ± ¾ uur het papiertje eraf halen.
De koek op een rooster uit laten dampen en de koek in aluminiumfolie bewaren.


backhome.gif (1584 bytes)