Oublierolletjes met mokkacrème

 

Tip(s): Ingrediënten voor 24 stuks:

Rolletjes:

  • 50 g boter of margarine
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 50 g bloem
  • zout

Crème:

  • 125 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 2 theelepels opgeloste oploskoffie of enkele druppels mokka-aroma

 

Bereiding:

In een kom de boter, de poedersuiker en het eiwit met een mixer kloppen. De bloem en een snufje zout toevoegen en dit ± 1 minuut meekloppen.
Het beslag afgedekt ± 15 minuten in de koelkast zetten.
De oven voorverwarmen op 175°C.
Op bakpapier 4 cirkels (Ø 7 cm) tekenen en de bakplaat bekleden met dit bakpapier. Met een pannekoekmes de cirkels heel dun besmeren met beslag.
In het midden van de oven de oublies in ± 6 minuten lichtbruin bakken.
Direct van de bakplaat met de steel van een houten lepel de oublies oprollen. Eventueel tussentijds de bakplaat met oublies terug in de oven schuiven als ze hard zijn geworden.
De oublierolletjes op een taartrooster laten afkoelen.
Direct weer 4 cirkels dun besmeren en dit blijven herhalen tot het beslag op is. De oublierolletjes worden gevuld met mokkacrème.
Roer de boter met de poedersuiker romig. Roer druppelsgewijs de opgeloste oploskoffie of de mokka-aroma er doorheen.
De crème in een spuitzak met een spuitmondje scheppen en de oublies ermee inspuiten. Bewaar ze koel.


backhome.gif (1584 bytes)