Pecan pie

 

Tip(s): Ingrediėnten voor 16 punten:
  • 350 g korst- of bladerdeeg (diepvries)
  • 3 eieren
  • 2 dl keukenstroop
  • 75 g suiker
  • zout
  • 2 eetlepels boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 g ongezouten pecannoten

 

Bereiding:

Het deeg laten ontdooien en op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een ronde lap van 26 cm. Hiermee een 22 cm ronde taartvorm bekleden.
De deegrand glad langs de vorm bijsnijden. De bodem regelmatig inprikken. De vorm in de koelkast zetten.
Voor de vulling de eierdooiers loskloppen (de eiwitten voor iets anders gebruiken). De stroop, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de gesmolten en weer afgekoelde boter erdoor kloppen.
Van de pecannoten er ± 30 achterhouden. De rest grof hakken en door het eiermengsel scheppen. De oven verwarmen tot 200°C.
De eiermassa in de deegvorm scheppen. De taart 10 minuten in de oven schuiven, eruit nemen en met de achtergehouden pecannoten garneren.
De vorm weer in de oven schuiven, deze temperen tot 175°C en de taart in 20 ą 25 minuten gaar bakken: een grillpen in de taart gestoken komt er dan droog weer uit. De vorm op een rooster zetten en de taart zo laten afkoelen.
De taart in 16 stukken snijden (anders is het wel heel machtig!).


backhome.gif (1584 bytes)