Tip(s): |
Ingrediënten:
- 100 g boter of margarine
- 200 g café noir (Verkade)
- 8 blaadjes witte gelatine
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 500 g citroenkwark (Almhof)
- 3 eetlepels citroensap
- vruchten (perziken, aardbeien, kiwi)
- ¼ liter geklopte en gezoete slagroom
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Bereiding:
De boter smelten in een kleine pan en laten afkoelen tot
lauwwarm. Intussen een springvorm (Ø 22 cm) invetten.
De koekjes met behulp van een deegrol (of in de keukenmachine) fijnmaken en ze door de
boter mengen. Het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm verdelen en met de bolle
kant van een lepel goed aandrukken. De vorm in de koelkast zetten en de bodem in ± 30
minuten hard laten worden.
Intussen in een kom met ruim water de gelatine ± 5 minuten laten weken. In een andere kom
de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf kloppen. De kwark en de slagroom door elkaar
roeren. In een pannetje het citroensap met 2 eetlepels water aan de kook brengen en van
het vuur halen. De gelatine al roerend in het hete citroensap laten oplossen en iets laten
afkoelen.
De gelatineoplossing door het kwarkmengsel roeren en de massa op de bodem in de springvorm
gieten. De taart in de koelkast in ± 2 uur stijf laten worden.
De taart versieren met het fruit en toeven slagroom erop spuiten. |