Appeltaart met hazelnoten en amandelspijs

 

Tip(s):

 

Ingrediėnten:
  • 5 appels (Golden Delicious)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels tafelsuiker, zeer fijn
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 65 g hazelnoten
  • 225 g koude boter of margarine
  • 300 g bloem
  • zout
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 1 eierdooier
  • 300 g amandelspijs

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3.
Een springvorm (Ų 24 cm) invetten. De appels schillen en in plakjes snijden. In een kom de plakjes appel met het citroensap, de tafelsuiker en het kaneelpoeder door elkaar scheppen.
De hazelnoten zeer fijn hakken. De boter met een mes in blokjes snijden. In een mengkom de bloem zeven en dit met een snufje zout, de boterblokjes, 1 eetlepel water, 150 g witte basterdsuiker met een koele hand tot een kruimig deeg kneden. Van het deeg 1/3 deel afhalen en dit vermengen met de gehakte hazelnoten.
Het overige kruimeldeeg met de eierdooier tot een deegbal kneden en hiermee de springvorm bekleden. De amandelspijs over de bodem verdelen, hierop het appelmengsel scheppen en deze met het hazelnoot-kruimeldeeg bedekken.
De taart in het midden van de oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar bakken.


backhome.gif (1584 bytes)