Taai-taainoten

 

Tip(s):

Voor een taai-taaipop het deeg tot één of twee poppen van ± 1 cm dik vormen. Met wat deeg ook wat versieringen (zoals ogen, neus e.d.) aanbrengen.
De pop(pen) in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin bakken.

Ingrediënten:
  • 250 g vloeibare honing
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • zout
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

 

Bereiding:

De eerste vijf ingrediënten mengen en het bakmeel erdoor roeren.
Het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast zetten. De oven voorverwarmen tot 200°C.
Van het deeg repen vormen, deze in dobbelstenen snijden en de pepernoten op de bakplaat 10 à 15 minuten bakken.


backhome.gif (1584 bytes)