Tip(s): Serveren
met tagliatelle en roergebakken cherrytomaatjes. |
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 plakjes rauwe ham
- 600 g zeeduivel
- 12 blaadjes salie
- zout
- versgemalen witte peper
- 3 eetlepels zachte boter of margarine
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 12 cocktailprikkers
Bereiding:
De hamplakken in de lengte halveren. De zeeduivel in 12
gelijke stukken verdelen en elk stukje omwikkelen met een plakje ham.
De blaadjes salie erop vaststeken met een cocktailprikker.
Vier borden voorverwarmen. De zeeduivel bestrooien met peper.
In een pan 1 eetlepel boter en de olie verhitten. De zeeduivel in ± 5 minuten lichtbruin
bakken, halverwege keren. De vis na het bakken tussen twee borden warmhouden.
Aan het bakvet de wijn en 3 eetlepels water toevoegen. De aanbaksels losroeren, van het
vuur af de rest van de zachte boter door de jus roeren en de jus op smaak brengen met zout
en peper.
De zeeduivel over de warme borden verdelen en de jus erover en ernaast scheppen. |