Botervis boemboe Bartke

 

Tip(s):

 

Ingrediėnten voor 4 personen:
  • 4 moten botervis
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • stukje gemberwortel
  • stukje verse laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel sambal
  • 4 djoeroek poeroet blaadjes
  • klein scheutje Thaise vissaus
  • klein blikje santen

 

Bereiding:

De uien fijnsnijden en in wat olie zachtjes fruiten. Meteen de koenjit en de sambal toevoegen en alles vermengen. Dan de geraspte gember en laos en de in stukjes gesneden knoflook toevoegen.
Laat dit ± 5 minuten sudderen en voeg dan een klein scheutje vissaus toe (niet uitschieten, dat maakt het geheel te zout). Voeg de djoeroek poeroetblaadjes en de santen toe en roer nog eens goed door.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de helft van de boemboe in een platte ovenschaal, leg hierin de vismoten en bedek deze met de rest van de boemboe.
De vis in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten gaar laten worden, eventueel halverwege omkeren.


backhome.gif (1584 bytes)