Kabeljauw met tomaat uit de oven

 

Tip(s):

Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.

IngrediŽnten voor 4 personen:
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • versgemalen vier-seizoenen-peper
  • 1 kleine rode ui
  • 10 g Italiaanse kruidenmix
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rijpe trostomaten

 

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 200įC.
De kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper. De ui pellen en heel fijn snipperen. De tijm en de rozemarijn van de takjes rissen en samen met de rest van de kruiden heel fijn hakken.
In de keukenmachine het witbrood verkruimelen. De ui, de kruiden en 2 eetlepels olie door het broodkruim scheppen. De tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Ze dan in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Een ovenschaal bestrijken met olie en de kabeljauw erin leggen. De blokjes tomaat op de vis leggen en stevig aandrukken. Het broodkruimmengsel erover verdelen en de rest van de olie erover sprenkelen.
In het midden van de oven de kabeljauw in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden.


backhome.gif (1584 bytes)