Home 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

WEEK 17 (24 t/m 30 April 2005)

Zondag 24 April 2005 GEESTELIJK
Als Jezus zegt voor ik kom zullen vele valse profeten u voor de gek houden misschien bedoeld hij wel al die verschillende kerken die al 2000 jaar met mekaar in gevecht zijn waardoor we constant worden afgeleid en geen tijd hebben om het leven op Aarde op orde te stellen. Het is ook mogelijk dat die uitspraak niet van hem is maar door de kerk in de bijbel geschreven om een ieder en alles wat niet strookt met hun geloof handig buiten de deur te houden. Want wat doet de gemiddelde kerkmens niet veel, zijn kerk fanatiek verdedigen uit de bijbel lezen liedjes zingen in de kerk, als u op een zondagmorgen een willekeurige kerk zou binnen wandelen en aan een ieder zou vragen wie van jullie geeft elke maand 10% aan de kinderen in de 3e wereld dan vermoed ik dat er maar weinig vingers omhoog zullen gaan en als u toch in de kerk bent vraag dan ook maar en wie van jullie stemt op Regeringen die doden met wapens ik vermoed dat nu massaal de vingers omhoog zullen gaan. Veel kerkmenen geloof volgens mij niet echt in God of het geloof want ze blijven op stemmen op regeringen die met hun wapens andere doden en ook is de kerk meer een traditie en ook een gemis van de ouders en grootouders die er niet meer zijn waarschijnlijk hoopt men dat zij dadelijk ook zullen binnen wandelen in de kerk wat niet zo is want ze zijn al heengegaan.
Misschien is het verstandig dat alle kerkleiders op hun fiets stappen naar mekaar toe fietsen en afspreken jongens laten we nou eens ophouden met die achterlijke kerkgevechten die al 1000den jaren duren want niemand van ons weet de echte waarheid ook omdat de bijbel vaak tegenstrijdig in mekaar zit. Laten we de rest van ons leven samen met de gelovigen en niet-gelovigen zoveel mogelijk de medemens gratis gaan helpen en zoveel mogelijk goed doen en als we in de toekomst dood gaan dan is God ons misschien wel dankbaar dat we zo wijs waren. Wij mensen zitten ook raar in mekaar we kunnen mekaar nog zo haten we kunnen nog zo erg oorlog maken met mekaar maar tijdens de kerstdagen is er een wapenstilstand en dan trekken beiden partijen zich terug, als wij dit kunnen afspreken met mekaar dan kunnen we toch ook afspreken dat we onder geen enkele voorwaarden oorlog zullen maken met mekaar, waarschijnlijk zien we oorlog als een soort van spelletje b.v. ganzeborden als het tijd is om te eten dan houden we even op en na het eten gaan we verder met oorlogje spelen terwijl als je iemand intens haat heb je geen tijd voor pauzes je gaat gewoon door totdat die ander dood is, Stel 2 mannen staan op straat met mekaar te vechten en ze slaan mekaar flink in het gezicht maar dan gaat de fluit en beiden zeggen ik ga nu eten ik kom straks terug en dan vechten we verder terwijl als je goed pisnijdig bent dan heb je geen tijd om te gaan eten je gaat netzo lang door met je kwaadheid tot die ander voor pampus op straat ligt.

Maandag 25 April 2005 MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX
We zitten vaak de hele dag te denken dat gaat aan een stuk door, en wat zijn gedachtes een soort van latent doen blijven we er aan denken dan gebeurt er verder niks behalve dat het ons dwars kan gaan zitten omdat het niet gerealiseerd wordt, terwijl als we de gedachtes om zouden zetten in daden dan lucht het misschien op. Velen van ons willen in gedachtes iets doen waardoor het een stukje beter gaat op Aarde maar we doen het niet omdat we ons zelf hebben wijs gemaakt dat we aan een minderwaardigheidscomplex lijden of we lopen met de gedachtes rond ik tel niet mee, men vind mij onbelangrijk en mag niet meedoen, velen zullen iets niet gaan doen omdat ze denken ik kan het niet terwijl ze het nog nooit hebben geprobeerd misschien gaat het wel uitstekend. Misschien als alle 6+ miljard mensen iets gaan doen wat ze graag zouden willen omdat ze er in geloven dat het dan beter gaat dan gaat het misschien ook beter, misschien is het inderdaad zo dat als we onze gedachtes niet realiseren dat er iets wordt gedood in ons innerlijk. misschien zit u met de gedachtes te spelen om 3x per week uw straat te gaan vegen maar u doet het niet omdat u bang bent dat men u voor gek gaat verslijten of u bent bang dat het Gemeentehuis u voor gek gaat verslijten of u tot de orde roept omdat u niet voor Openbare Werken werkt, u zit nu met een gedachte die niet gerealiseerd wordt dat kan gaan verstenen netzo als ketelsteen en die is inderdaad op den duur moeilijk te verwijderen. En die laag ketelsteen wordt in de loop van het leven steeds dikker (kanker?) waardoor we steeds depressiever worden er hangt inderdaad zoiets als een molensteen om onze nek, of wij mogen niet van andere mensen maar wie zijn zij in godsnaam om ons tegen te houden ze hebben de Aarde toch niet gekocht wij zijn toch niet hun eigendom. We denken vaak dat alleen andere mensen iets mogen doen want wij zijn niet geroepen of verkozen, maar wie moet ons dan roepen of verkiezen dat mogen we in dit leven toch zelf beslissen wat wij denken dat goed is we hebben toch van niemand toestemming nodig om iets te gaan doen ter welzijn van onszelf of de mensheid en de Wereld. Wij lijden vaak aan minderwaardigheidscomplexen omdat we geleerd hebben jij telt niet mee, jij hoort er niet bij, jij bent niet van ons groepje, we verkiezen jouw niet, maar wie maken dat uit anderen? En zo blijven we levenslang zitten met onze gedachtes die niet gerealiseerd worden.

Dinsdag 26 April 2005 COMPENSEREN
Wij burgers trekken bij bedrijven zowel commerciele als staats vaak aan het kortste eind we worden het bos ingestuurd weggeklets onderuit gehaald kortom vele bedrijven zien ons niet als de klanten en consumenten die jaarlijks hun kassas vol stoppen met geld zodat zij leuk verdienen wonen kopen leven enz vele bedrijven zien ons als de vijand die zo snel mogelijk moet worden verwijderd uit het bedrijf desnoods bellen we de politie die de klant eventueel met geweld op straat zet. En dit kun of kon je vaak zien in het bekende programma "Breekijzer" de klanten die vaak gelijk hadden werden als oud vuil behandeld, en waarom doet men dit gaan vele bedrijven soms van het standpunt uit die klant werkt niet bij ons hij of zij is niet een van ons hij of zij behoort niet tot ons groepje of clan, het kan ook deels compensatie zijn vele mannen hebben thuis bij de vrouw 50 jaar niks te vertellen hun vrouw vertellen "in ons huwelijk zijn er 2 meningen hoor niet alleen die van jouw" hun vrouw vertellen "als het je niet bevalt daar is de voordeur" hun vrouw vertellen "moet ik soms de politie bellen die je desnoods met geweld op de stoep zet" de heren piekeren er niet over want anders krijgen ze echt u weet wel wat aan de knikker, maar op straat in de maatschappij bij vrienden en ook op het werk doen en praten ze heel stoer waarschijnlijk inderdaad om te compenseren want als ze de klant gelijk moeten geven dan trekken ze weer aan het kortste eind netzo als thuis bij de vrouw. En natuurlijk zal ook deels professionele arrogante beroepsverwaandheid meespelen vele personeelsleden bij bedrijven leven in de waan dat ze verschrikkelijk belangrijk zijn en kijken inderdaad neer op de burger klant consument medemens enz. Als u een bedrijf binnenstapt dan komt u vaak niet verder dan de poort of de receptie het personeel zal alles doen om u tegen te houden maar als de grote baas toevallig op de gang zou lopen dan zal hij misschien zeggen loop maar even mee ik heb wel even 5 minuut voor u maar het personeel die zijn aan het tandeknarsen want zij trekken aan het kortste einde en u als de vijand mag met de grote baas mee gvd zullen ze misschien denken. Personeel is vaak fanatieker dan de grote baas ze kunnen uit kwaadheid of arrogantie de klant het leven flink zuur maken vooral als de baas niks weet of wordt verteld, daarom een advies als u maanden en of jaren het bos in wordt gestuurd schrijf een brief aan de directie want die weten vaak van niks ook omdat het hun niet verteld wordt en als zij het te weten komen dan wordt u probleem misschien wel of veel sneller opgelost.

Woensdag 27 April 2005 TERRORISTEN
Wie neemt het op voor de mensen die overal in de Wereld opgepakt worden onder de noemer "Terroristen", er zullen ongetwijfeld mensen tussen zitten die inderdaad in hun zaak geloven maar nog nooit gedood hebben en het ook nooit zullen doen omdat ze dat te ver gaat maar toch worden ze bestempeld als "Terroristen", en degene die dat doen lopen overal in de Wereld met bommen te smijten. En dat is zo typisch het blanke ras mag altijd doden en ze zijn ook niemand verantwoording schuldig, je zou haast denken dat zij in de Psychiatrische waan leven dat zij de baas eigenaar heer meester van de Aarde zijn. Als deze mensen straks berecht worden dan zal dat gebeuren door de mensen van de Elite de Intelligentsia de Rijken de Touwtjestrekkers enz en die zijn altijd al arrogant geweest dus de onschuldige die hebben geen schijn van kans die worden vermalen onder de noemer Democratie Bijbels Wetboeken e.d, daarom pleit ik voor Volksrechtbanken als tegenpool. Ik ben helemaal niet gelovig maar ik heb me wel eens zitten afvragen of de arrogante der Aarde misschien die bekende beesten uit de Bijbel zijn? Misschien zijn zij wel die bekende gevallen Engelen uit de Bijbel die met hun Ufo's (Vurenzaken?) naar de Aarde kwamen en hem hebben geroofd van de oorspronkelijke bewoners met een huidskleur en tot vandaag de dag nog steeds bezig zijn om overal in de Wereld de baas te spelen en alle landen in te pikken. Op Tv in de journaals wordt tegenwoordig een ieder die anti is bestempeld als Terrorist, de pers en media zijn helemaal doorgedraaid het woordje Terrorist wordt de ganse dag gebezigd en groepen en mensen waar je nog nooit van gehoord hebt die zijn allemaal Terroristen, als je overal dwars door heen kijkt dan besef je dat vele blanke met dezelfde koloniale mentaliteit rondlopen als de voorouders uit de slaven koloniale enz tijden, de Palestijnen worden beschouwd als Terroristen maar als ik God was dan ging het anders, ik zit dan in de Geestelijke Wereld op mijn troon aan de linkerkant staan de overleden IsraeliŰrs en aan de rechterkant staan de overleden Palestijnen, nu is het echt niet zo dat ik de Palestijnen in de hel stop en de Israeliers in de hemel verre van dat als de Israeliers naar de hemel gaan dan gaan de Palestijnen ook naar de hemel en als de Palestijnen naar de hel gaan dan gaan de IsraeliŰrs ook naar de hel want als doden niet goed is dan geldt dat voor beide partijen, die bekende uitspraak uit de bijbel "GIJ ZULT NIET DODEN" geldt voor alle 6+ miljard mensen en niet voor de ene wel en de andere niet deze uitspraak geldt in het bijzonder voor Regeringen want zij moeten als leiders het goede voorbeeld geven netzo als een vader thuis.

Donderdag 28 April 2005 GENEZINGSPROCES
Veel Psychiatrische patienten in een inrichting zitten 24 uur per dag depressief te doen dan gaan ze ook nog eens de hele dag bij mekaar zitten en of vertellen mekaar allerlei droevige en depressieve verhaaltjes en steken mekaar zo aan, 1 van de oorzaken is natuurlijk dat zij in een inrichting totaal geen priveleven hebben, ze worden wakker in de gezamenlijke slaapkamer zitten in de zelfde huiskamer komen mekaar tegen in de tuinen rondom de inrichting naar de badkamer en of toilet gaan bingo nooit alleen en s'avonds gaan ze weer slapen in de gezamenlijke slaapkamer met in het achterhoofd de ene snurkt de ander laat scheten en de 3e is goed geschift zou hij of zij mij vannacht komen vermoorden als ik lig te slapen of hangt er morgen vroeg een in de badkamer. Dat de godsgankelijke dag en nacht bij mekaar op schoot moeten zitten dat noemen hulpverleners therapie, maar thuis in hun prive leven brengen ze dat niet in praktijk want als zij zich s'avonds na het eten terugtrekken in b.v. de hobbykamer of achter de computer dan hoeven hun kinderen echt niet elke 5 minuut te komen klieren die worden er rap uitgegooid en nu weg wezen want papa is nu bezig, als zij Zaterdag gaan vissen dan nemen ze echt niet de hele familie mee inclusief schoonmamma, als zij s'avonds laat in alle stilte een boek lezen dan hoeven de kinderen echt geen discobar te openen, misschien worden de patienten er wel horensdol van om verplicht 24 uur per dag met mekaar te moeten omgaan dat genezingsproces (als ze al ziek zijn?) duurt nu jaren langer, gaat u maar eens 6 maanden lang 24 uur per dag op visite wedde dat u vroeg of laat gillend weg rent dan bent u zelf rijp voor een inrichting hŔ hŔ eindelijk rust zult u denken nee hoor vergeet dat maar rustig, "ah mevrouw x gaat u maar vast naar de huiskamer om kennis te maken met onze andere patienten", gvd denkt u waarschijnlijk. Misschien moet men toch maar eens gaan proberen dat de mensen af en toe alleen kunnen zijn b.v. op een kleine slaapkamer voor hun alleen het is tenminste iets effe alleen zijn hoor nu even niet doei.
Er zal ongetwijfeld veel verborgen leed zijn in de Wereld allemaal mensen die zich eenzaam en alleen voelen of verdrietig zijn of er allemaal niks meer van begrijpen de strijd hebben opgegeven hun tijd uit zitten of het zal ze op den duur allemaal worst wezen ze hebben er geen zin meer in zoek het maar uit je wordt hiervan op den duur murw moe apathisch enz. En als dat nou tijdelijk was maar voor vele mensen duurt dit al jaren en ze hebben geen uitzicht meer op anders want er verandert toch niks in deze rotwereld, en dit gevoel kan een mens goed depressief maken en sommigen gaan er aan onder door en komen jaren in een inrichting.

Vrijdag 29 April 2005 OVERSPEL
Hier een voorbeeld die ongetwijfeld meegemaakt is door miljoenen mensen Wereldwijd: U bent verliefd op die ander maar helaas het wordt niet beantwoord en na een tijdje bent u nog steeds verliefd en vooral verdrietig, en dan komt er iemand anders die babbelt lief en leuk tegen u hij of zij troost u en van verdriet kruipt u in de armen van de persoon u laat een traantje en houdt de ander stevig vast, en dan ineens wordt er wild gepopt tussen u beiden. U was op dat moment verdrietig verlangde heel veel naar warmte en liefde van de persoon die u niet zag staan of u afgewezen heeft, en nu bent u als het ware weerloos en daar maakt de trooster gebruik van om u te poppen wat hij of zij misschien allang wilde, misschien zelfs wel voordat u verliefd werd op die ander die u niet beantwoorden, dus de trooster heeft misbruik gemaakt van u hij heeft gewacht tot u weerloos was en heeft u theoretisch verkracht want als die ander wel verliefd op u was en u niet had afgewezen was u nooit in bed gestapt met de trooster. Maar daarnaast zijn we ook zelf aanwezig als we in de armen liggen van de trooster dat je me even vasthoudt oke dat je even je armen om me heen slaat oke maar verder dan dat wil ik niet gaan want ik hou niet van je, maar misschien laten we het toe omdat we misschien komedianten zijn, want stel nou eens dat die ander wel verliefd op u was en zelfs getrouwd met u en na b.v. 5 jaar huwelijk wanneer de sleur begint in te zetten gaat u misschien overspel plegen met de trooster, en dan kun je gaan afvragen waren wij eigenlijk wel verliefd op die ander die ons afwees of wilde we ook alleen maar u weet wel wat, of stel dat u getrouwd bent met de trooster en na 5 jaar bedenkt die ander zich en u gaat uit nostalgische redenen alsnog met hem naar bed. Als een vrouw verliefd is en de man maakt geen aanstalte of is bang dan gaat zij vaak overspel spelen om hem jaloers te maken en als hij ook daar niet op reageert dan zegt iedereen tegen haar: "Kind vergeet hem nou maar want hij houdt niet van je", men zal nooit tegen haar zeggen: "Kind vergeet hem nou maar want JIJ houdt niet van hem" want voor het huwelijk sta je hem al te belazeren met een ander. En misschien weet die andere man dat ook of bewust of onbewust, misschien denkt hij als ik met haar trouw en ze krijgt in het huwelijk weer haar zin niet of ze kan me niet rondschoppen dan gaat ze weer overspel plegen zo'n type vrouw wil ik niet ik moet voor de volle 100% op haar kunnen vertrouwen. Maar de meeste mannen zullen wel met haar trouwen want het is handig als zij overspel pleegt want dan kan ik het ook en kan ze me niks verwijten, en dan hebben gelijk gestemde mekaar gevonden soort zoekt soort toch.

Zaterdag 30 April 2005 PARADIJS
Ik ben er van overtuigd dat wij als mensheid in staat zijn om een Paradijs van de Aarde te maken maar de wil ontbreekt eerst moeten we zien dat we onze Ego´sme kwijt raken en dat jij bent niet van mijn groepje en of familie vrienden kennissen collega's enz, en dat bekende jij moet denken praten en handelen zoals ik, jij moet naar mijn pijpen dansen, ik wil de baas over jouw zijn, ik wil rijk worden over jouw rug, ik wil jouw klem zetten, ik wil jouw rondschoppen, in veel families waar nu haat en nijd is ruzie scheel kijken afgunst jaloezie daar zal een zee van vrede komen als men mekaar met rust liet, een ieder mag lekker denken en doen zo als hij of zij wil ongeacht wat de andere familieleden ervan vinden. Misschien zijn we juist geboren om dit soort zaken te leren of om te leren mekaar 80 jaar lang te helpen en niks anders, nu maken we vaak misbruik van mekaar of geestelijk of lichamelijk want we hebben die ander altijd ergens voor nodig of positief en of negatief. Op dit moment kun je de Aarde beschouwen als een eiland in de ruimte waar 6 miljard mensen wonen, een deel is stinkend rijk een ander deel gewoon rijk weer een ander deel leeft redelijk een ander deel heeft weinig weer een ander deel is arm en een deel crepeert en het laatste deel gaat gewoon dood van de honger. Je zou het kunnen beschouwen als zo'n bekend cruise schip daar vieren we feest want er is genoeg eten en drinken en waarschijnlijk ook vrouwen en we zijn mekaar's beste vrienden, maar dan gaat het schip naar de kelder en alle 2000 man passagiers en bemanningsleden spoelen aan op een onbewoond eiland. Vrij gauw zullen de rangen en standen weer uit de kast gehaald worden, de elite zullen weer aan de touwtjes gaan trekken het eiland zal razendsnel verdeeld worden in een blank en niet blank gebied en als je over 500 jaar gaat kijken dan wonen de blanken aan de linkerkant van het eiland heel geriefelijk en voor zien van alle comfort en aan de andere kant wonen de mensen met een huidskleur naast de bekende vuilnisbelt en zij bezitten vrij weinig, van dat amicale op dat cruise schip is niks meer van over. En je kunt je ook afvragen wat is het echte karakter van de mens? Wij in de Westerse Wereld en ook in Nederland spelen mooi weer want we hebben of een salaris of een uitkering maar stel dat we maar de helft verdiende en geen sociale verzieningen hadden komt dan ons echte karakter boven water worden we dan netzo als de mensen in Afrika die konstant mekaar aan het uitroeien omdat ze kwaad zijn omdat er niet genoeg eten is voor iedereen, maar wij worden veel erger dan hun want wij hebben rijkdom gekend en ons ego´sme zal de beest gaan uithangen.

Home 1 2 3 4 5 6 (7) 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22