Home

Bevruchting

Deling &vervoer

Innesteling

Amnion &chorion

De drie kiemlagen en hun functie

Vormgeving van het embryo

Ontwikkeling stap voor stap

Reuk,gehoor & ogen

Skelet

Ledematen

Geslachtsbepaling & ontwikkeling

Voor en tijdens de bevalling

Prenatale onderzoeksmethodes

Leuke Links

Reacties

Dagboek

Zoals ik al schreef in mijn korte inleiding wil ik heel graag verloskunde gaan studeren. Maar ja..zoals bij bijna iedere vervolgstudie gaat er heel wat werk en spanningen aan vooraf alvorens je wordt toegelaten.

Mijn voorkeur gaat uit naar de opleiding in Rotterdam, de SROV (Stichting Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige. Deze school is gevestigd in het St. Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Ik wil met dit dagboek alle gebeurtenissen bijhouden rondom mijn mogelijk toekomstige opleiding. Opendagen, de examens maar ook dingen als de aanmelding zelf en natuurlijk het belangrijkste van alles: de uitslag.

En ja…. als het er inderdaad van komt en ik wordt toegelaten ga ik ook verder met het bijhouden van dit dagboek.

*******************************************************************************

17 februari

 

De uitslag is er over maximaal 2 weken....SPANNEND!!!!

*******************************************************************************

24 februari

Leuk, ik heb sinds gisteren een baantje en ben nu ziek thuis. Ik heb nierbekken ontsteking en alsof dat nog niet genoeg is heb ik er ook een zware griep bij. De dokter kwam langs en gelukkig bracht ze goed nieuws mee.

Ik heb de uitslag van de bloedtest en ja....een negatieve uitslag!! Ik heb geen Hepatitis-B en ik ben ook geen drager.

Ik heb vrijspel om me op te gaan geven voor de opleiding!!

 

*******************************************************************************

24 maart

Ik heb me vandaag opgegeven voor de opendag op zaterdag 10 april in het Sint Franciscus ziekenhuis in Rotterdam.

Ik ben geplaatst van 13.00 – 15.00. De bevestiging wordt zo snel mogelijk toegestuurd.

 

*******************************************************************************  

6 april

Vandaag heb ik de bevestiging ontvangen voor de opendag van as. Zaterdag.

Ik heb er zin in!! Een rondleiding op je (mogelijk) toekomstige opleiding, dat is natuurlijk wel heel leuk en spannend tegelijk. Eindelijk eens kijken wat het nou in het echt is!

*******************************************************************************

10 april

  Heeey de post...even kijken of de ComputerIdee erbij zit. Ik heb me namelijk opgegeven voor de rubriek “de homepageclub” en al vrij snel ontving ik een mailtje van de redactie dat mijn site geplaatst werd. En ja hoor, meteen door naar pagina 12...JAAAAA!! ik sta op 2!!

Het is niet het mooiste shot uit de site maar het verhaaltje erbij maakt het helemaal goed:

 

Vandaag ben ik ook naar de opendag geweest. Ik moet zeggen: ik vond het SUPER!!! Alles was gewoon leuk. De presentatie vooraf was erg duidelijk en op de momenten dat andere mensen lastige stelde was ik in gedachte al uit mijn bed aan het komen, mijn tas aan het inpakken omdat ik net uit mijn bed ben gebeld omdat een van mijn cliënten moet gaan bevallen. Raar maar zelfs bij deze verhalen, de verhalen over de onregelmatige tijden en het soms hectische bestaan krijg ik al kriebels. Ik weet het nu helemaal zeker: Dit is echt iets voor mij!!!

Iets minder werd het toen het praatje viel op de toelating en loting......Het heeft me vanaf mijn eerste oriëntatie op deze opleiding al wel beziggehouden maar nu je t allemaal weer hoort...

Het is soms zo echt...of je al bent toegelaten maar voor het zover is moet er nog heel veel gebeuren.

De rondleiding die volgde was echt heel leuk. We werden rondgeleid door een 4e jaars studente, en we gingen langs een aantal fantomen waarop studenten lieten zien wat en hoe ze allerlei vaardigheden leren. Ik heb zelfs kunnen voelen op een (nep)buik en gevoeld hoe het kindje ligt. Eerst boven voelen....en natuurlijk doe je dan al meteen iets gigantisch fout...drukken met je vingers i.p.v. met de vlakke hand. Anders is het zo pijnlijk voor de vrouw in kwestie. Nu had deze “vrouw”geluk dat ze was gemaakt van rubber en schuimrubber. Een troost...de ligging van het kindje heb ik goed “geraden”. “Mevrouw u bent 38 weken zwanger en het kindje ligt er mooi bij hor.”

 *******************************************************************************  

11 april

  Eerste paasdag, na een leuke dag met een paasontbijt en een paasdiner stond er ook nog een leuke paasverassing in mijn mailbox. Ik heb vandaag weer een hele leuke reactie ontvangen van een verloskundige uit Lelystad die mijn site gaat aanbevelen bij collega’s en studenten.

Ik word hier zo blij van!!!

Ik heb maar besloten al de reacties  ook maar te plaatsen op mijn site zodat iedereen kan meedelen in mijn feestvreugde.

*******************************************************************************   

12 april

Vandaag heb ik weer een aantal uurtjes besteed aan het updaten van mijn site. Zo heb ik vandaag de reacties ook daadwerkelijk toegevoegd en ook dit dagboek, waar ik al een aantal maandjes aan bezig ben heb ik nu dan ook echt op de site gezet.

Er komt natuurlijk meer bij en eens in de zoveel tijd zal ik mijn nieuwe belevenissen weer updaten