
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Absint
Acacia
Afrikaantje
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Alant
Amandel bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Bay St. Thomas
Benzoë
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder Mexicaans
Ceder Virginiana
Champaca hout
Chinese Munt
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen Eucalyptus
Citroengras
Citroen Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den Moeras
Dennenolien
Den Siberisch
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad
prijzen
Nederlandse namen
botanische namenbasis oliën
Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
hydrolaten
boeken
mengsels
Bachremedies
massage oliën
zepen

|
|
| De
Zilver Berk. Betula alba,
komt in Europa en Azië voor en groeit
hoofdzakelijk op droge gronden in zowel naald-
als loofbossen. In Canada en USA vindt men
meestal de Zoete of Suiker Berk.
De Zilverberk is een decoratieve boom die wel 20
meter hoog kan worden. In Scandinavië worden
jonge Berkentwijgen met blaadjes in de sauna
gebruikt om de bloedsomloop te bevorderen. |
 |
Ook
wordt het sap afgetapt en als tonicum gedronken
of tot een alcoholische drank verwerkt.
De boom levert twee
verschillende etherische oliën, uit de
bladknoppen wordt een lichtgele olie
gedestilleerd met een houtige geur. Berkeknop
olie wordt hoofdzakelijk gebruikt in haartonicums
en shampoo`s en speelt in de aromatherapie
nauwelijks een rol. Uit de bast wordt de zgn.
Berkenteer gedestilleerd. Ruwe Berkenteer is een
bijna zwarte olie-achtige substantie met een
indringende rookachtige geur. |
| Berkenteer werd en wordt in
antiroos shampoo`s gebruikt en is bijzonder
werkzaam bij reumatische aandoeningen,
huidproblemen en nierkwalen. Ook in bescheiden
mate toegepast als geurstof in manlijke parfums
en aftershaves. |
Berkenteer
wordt in de aromatherapie o.a.
gebruikt bij; roos, reumatische pijnen, artritis,
spierpijn, eczeem, psoriasis, onreine huid,
wondjes, puistjes, cellulitis, oedeem,
corpulentie, steenpuisten en nierkwalen.
Berkenteer stimuleert de bloedsomloop en is een
uitstekend ontstekingswerend en koortswerend
middel.
contra-indicatie: kan
bij puur gebruik de huid irriteren
mengen met: Berkenteerolie
is goed te combineren met Citrusoliën en Munt
soorten. U ontvangt van ons bij iedere etherische
olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een
paar voorbeelden: |
| bij steenpuisten;
meng 5 druppels Berkenteer met een half glas
gekookt, afgekoeld water. Bevochtig een steriel
gaasje met dit mengsel en leg dit 1 uur op de
puist. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie
over deze olie en recepten op last van de Voedsel
en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze
site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met
de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar
gebruik maakten van deze informatie en het zeer
zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|