Linaloe, Bursera glabrifolia etherische olie heilzaam bij dermatitis, wonden en acne. Linaloë ook goed bij stress, spanningen en nervositeit. Linaloë wordt in de aromatherapie weinig toegepast. Linaloë, Bursera delpechiana, behoort tot de Burseraceae en wordt ook wel de Indiase Lavendel genoemd
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Linaloe, Bursera
glabrifolia etherische olie heilzaam bij dermatitis, wonden en acne. Linaloë ook goed bij stress, spanningen en nervositeit.


.





eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliën
Lavenblad Salie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
Linaloë
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mansoor
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mastiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliën
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Mos
Mosterd
Motia
Munt Oliën
Muskus
Muskuszaad
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat
Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom
Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rozemarijn
Rozenhout

prijzen

Nederlandse namen
botanische namen

basis oliën

Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
hydrolaten
boeken
mengsels
Bachremedies
massage oliën
zepen

 
foto`s
Linaloë   Bursera glabrifolia
Bursera delpechiana
productanalyse


Linaloë, Bursera glabrifolia, wordt ook wel de ``Indiase Lavendel`` genoemd Linaloë, Bursera glabrifolia, wordt ook wel de ``Indiase Lavendel`` genoemd en wordt veel gebruikt voor het parfumeren van o.a. zeep. Het is een hoge struik of boom met een gladde bast en vlezige vruchten. Oorspronkelijk komt de boom uit Midden- en Zuid-Amerika maar wordt nu vooral in India gecultiveerd. Pas na 20-30 jaar kan door stoomdestillatie uit het hout een etherische olie worden gewonnen. Deze olie is lichtgeel van kleur met een zoete bloemige geur, die lijkt op die van Rozenhout. De olie wordt hoofdzakelijk in Mexico geproduceerd. Ook uit de zaden wordt door stoomdistillatie een kleurloze etherische olie gewonnen, de geur hiervan is scherper dan die van de hout-olie. Deze olie wordt vooral in India geproduceerd. Soms wordt ook uit de bladeren en de twijgen een olie gewonnen.
Linaloë essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; acne, dermatitis, wonden, spanningen, nervositeit, stress. Linaloë-olie wordt in de aromatherapie zeer weinig toegepast maar wordt in de cosmetische industrie als geurstof gebruikt.

contra-indicatie: kan bij puur gebruik de huid irriteren

mengen met: Linaloë kan goed gemengd worden met Roos, Sandelhout, Ceder, Rozenhout en Wierook. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
bij acne: 5-6 druppels Linaloë toevoegen aan een glas gekookt, afgekoeld water en hiermee de huid dagelijks deppen of afspoelen.
bij nervositeit; Linaloë in woon- of slaapruimte verdampen werkt rustgevend.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 



   
/aroma/linaloe.htm - laatste wijziging woensdag 08 oktober 2008

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer