HOME VERSLAGEN

PETERBOROUGH, LONDON ROAD

Peterborough United - Burton Albion; 5 november 2005.
FA Cup 1e ronde, toeschouwers; 3.856, uitslag; 0-0.

Zeer vroeg op de zaterdagochtend verzamelden 8 fanatiekelingen zich bij het benzinestation Hazeldonk. Doel van de reis was de Engelse stad Peterborough. Hier stond s’middags de wedstrijd Peterborough United – Burton Albion op het programma. Dit in het kader van de 1e ronde van de FA Cup. Na een kort praatje in de koffiehoek van het benzinestation werd koers gezet naar Calais. Met een gangetje van een 130 km/uur ging het dwars door België naar het noorden van Frankrijk. In Calais was het nog een half uur wachten voordat we de veerboot van Seafrance op konden rijden. De boot was een oud barrel waar weinig te beleven viel. Er werd wat slap geouwehoerd en sommigen verwerkten een dip ten gevolge van het vroege opstaan.

Aankomst in de haven van Dover was rond 10:30 uur lokale tijd. Net als in Calais waren er geen problemen met de douane. Vanuit Dover ging het via de M20 richting de Dartfordtunnel. Iets verder, bij Thurrock, was het tijd voor een stop; roken, plassen, pinnen, koffiedrinken en vunzen bij de Burger King. In een rustig tempo ging de reis verder, via Cambridge bereikten we Peterborough. Het stadion werd eenvoudig gevonden, vooral dankzij de vele borden. Om 13:30 uur parkeerden we de auto bij London Road. Daarna volgden de bekende rituelen; bezoek aan fanshop, foto’s maken van buitenkant stadion en het kopen van een programma. Een gedeelte van de groep besloot om al vroeg, rond 14:00 uur, het stadion te betreden. De rest, waaronder uw correspondent van C&U, besloot het stadscentrum van Peterborough te gaan verkennen.

Dit stadscentrum ligt op loopafstand van het stadion. Via een brug over een spoorlijn was het inderdaad maar 10 minuten lopen voordat we ons mengden met het winkelpubliek. We bezochten een paar boekwinkels op jacht naar mooie voetbalboeken. Rond 14:50 uur waren we weer terug bij de ground. We gingen staan op de Moys End waar de fans van Burton Albion zich hadden verzameld. Het was Pay at the gate, dus geen kaartje voor ons plakboek. Jammer, maar ook dit is een onderdeel van het Engelse voetbal. Vlak voor de aftrap nog snel wat halen bij de snackkiosk. Een bak koffie met erg veel melk en een pie. Helaas vergeten een plastic vorkje mee te nemen, zonder vork is het toch lastig pie eten.

Peterborough United speelt al sinds haar oprichting in 1934 op London Road. Het is een mooie oude bak met aan de kopse kanten bijna identieke staantribunes. Helaas met aan de voorzijde flink wat kolommen die het zicht belemmeren. De hoofdtribune is een klassieke Engelse Main Stand met gedeeltelijk nog houten klapstoeltjes en een zadeldak. De tribune aan de andere lange zijde is een moderne dubbeldekker uit 1996. Burton Albion had een mooie groep van ongeveer 600 fans meegenomen. Door het lage dak van Moys End klonken de aanmoedigingen behoorlijk hard. Regelmatig hoorden we de schitterende bijnaam van Burton; Brewers. De sfeer bleef de gehele wedstrijd goed. De fans van Peterborough op de London Road End waren voor ons niet goed hoorbaar.

Peterborough is een middenmoter in de Coca-Cola Football League Two (4e Divisie). Burton Albion is ook een middenmoter maar dan een niveau lager in de Conference. Uiteraard hoopten wij een bekerstuntje mee te maken. De wedstrijd was in een zeer hoog tempo, veel strijd en matig voetbal. Vooral in de 1e helft kon Burton goed meekomen. Tijdens de 2e helft nam Peterborough het heft in handen en kreeg het ook goede kansen. Het bleef echter 0-0 en zo verdiende Burton een replay, die voor 16 november op het programma stond. Bij het verlaten van het stadion klonk het slappe United, united van Judas Priest door het stadion. Het was een fijne middag in Peterborough waar we een pot voetbal zagen die kenmerkend was voor de kelder van het Engelse profvoetbal. Na afloop namen we afscheid van bemanning van de ander auto, deze gingen alweer naar huis. Wij gingen richting Bristol voor ons hotel. Zondag stond namelijk nog een bezoek aan Cardiff op het programma.

Laatste wijziging verslag; 20-11-2005.
HOME VERSLAGEN