HOME VERSLAGEN

CHELTENHAM, WHADDON ROAD

CheltenhamTicket
Cheltenham Town - Brentford; 24 november 2006.
League One (3), toeschouwers; 3.646, uitslag; 2-0.

Scoreverloop;
  5. Odejayi         1-0
75. Odejayi         2-0

Na een bezoekje aan Swansea sprongen we snel weer in de auto om richting Cheltenham te gaan. We verlieten het inmiddels donkere Swansea en reden zonder problemen richting Cheltenham. Bij Cardiff werd gestopt om een heerlijk voedzaam Burger King menu naar binnen te werken. Dat gebeurde in de meest ongezellige service die wij ooit op het eiland zijn tegen gekomen. Het hok waar wij aten was niet veel meer dan een grote witte hal vol met ongezelligheid. Na dit culinaire hoogstandje werd er weer verder getuft richting Gloucestershire. Door TomTom werden we zonder problemen door Cheltenham richting het stadion geloodst. We kwamen door het centrum van Cheltenham en dat zag er best wel leuk uit. Maar helaas geen tijd voor een stadswandeling. We parkeerden de auto enkele straten van het stadion verwijderd en liepen door de stromende regen naar Whaddon Road. Aangekomen bij het stadion werden er wat inkopen gedaan in de in de clubshop en werden er wat foto’s geschoten van het exterieur van het stadion. Een attente steward zag dat en vroeg of we wat foto’s in het stadion wilden maken. Uiteraard natuurlijk. Voordeel hiervan was dat we de C&G Terrace op de gevoelige plaat konden vastleggen omdat we daar zouden gaan staan tijdens de wedstrijd. De beste man adviseerde ons overigens om op de Main Stand te gaan zitten vanwege het zicht. Maar omdat wij, als kantoortijgers, al hele dagen zitten gingen we tijdens de wedstrijd lekker staan.

Na dit intermezzo werd er een klein half uurtje voor de aftrap nog de social club ingedoken van Town. We namen een lekkere pint en konden lachen om onze reisgenoot die aan de cola zat. Nou is dat prima maar deze cola was geen echte cola. Het was namelijk een dubieuze waterige substantie. Tijdens ons drankje in de social club konden we genieten van een wannabe Tina Turner. Met onder andere Simply the best wist ze de hut gaandeweg steeds leger te krijgen. Aangezien de wedstrijd binnen 5 minuten zou aanvangen werd het glas snel achterover geslagen en liepen we richting de turnstiles. Het was pay-at-the-gate maar we kregen wel een ticket. We betaalden 13 pondjes bij de hekkensluiter van League One voor een echte degradatietopper. Voor het kleine Cheltenham is dat geen verassing maar Brentford speelt normaal gesproken wat hoger in deze divisie. We zochten een plekje op de al aardige bepakte terrace en knipten snel wat foto’s alvorens de spelers het veld betraden. De sfeer zat er aardig in bij de Robins. Helaas gebeurde dat sfeer maken wel met de hulp van een trommel. We gingen zonder verwachtingen de wedstrijd in en werden keer op keer positief verrast. Lange halen naar voren, stevige tackles op het doorweekte gras en dat alles ging natuurlijk in een tempo waar een Formule 1 auto moeite mee zou hebben om het bij te houden.

Na 5 minuten spelen viel al de 1e goal van de wedstrijd. Het was de Nigeriaan Odejayi van Cheltenham die het net wist te vinden. Na een goede voorzet zette hij zijn hoofd tegen het leder dat vervolgens het net liet trillen. Na 275 minuten droog gestaan te hebben wist Cheltenham dan eindelijk weer eens te scoren. Dat was een fikse tegenvaller voor de nog steeds binnenstromende Brentford fans. Uiteindelijk waren het er 601 uit London. Met deze goal en de goede support in de rug ging Cheltenham steeds beter spelen en Brentford kwam er vrijwel niet aan te pas. Ondanks dat het mocht beschikken over de kwaliteiten van Clyde Wijnhard. De wedstrijd ging rustig voort in dit moordende tempo en zo nu en dan werd er wel eens een lekker schot op doel gelost. Meestal door een Cheltenham speler en in de 1e helft incidenteel ook nog wel eens door een voet van een Brentford speler. Overigens wisten al deze schoten geen doel te treffen en daarmee gingen we met een 1-0 stand rusten.

De pauze gebruikten we om de omgeving van de tribune te verkennen. De fraaie hoofdtribune van Whaddon Road is maar een halve veldlengte lang wat zorgt voor een Conference gevoel. De andere 3 zijn nieuwe maar vrij lage overdekte tribunes. Ondertussen kwamen de spelers alweer het veld op en namen we onze plekken weer in op de C&G Terrace. In de 2e helft ging Cheltenham nog beter spelen en was Brentford nergens meer. Het enige wat Cheltenham niet deed was scoren. Ondanks dat het Brentford volledig wegspeelde wist het weinig grote kansen te creëren en dus ook niet het net te vinden. Wel was het constant dreigend voor het doel van Brentford. Maar in de 75e minuut was het dan toch raak. Het was wederom de Nigeriaan Odejayi die het net wist te vinden. Odejayi werd ingespeeld, ging tussen 2 man door en schoot ongenadig hard de bal tegen de touwen. Doelman Masters van Brentford was kansloos. Na deze goal van Odejayi had Cheltenham de kans om de score uit te bouwen maar liet dat na. Daardoor eindigde deze wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Robins.

Cheltenham was vooraf een van de meest onbekende clubs van de ’92. Je gaat er dan lekker blanco heen zonder vooroordelen en laat het allemaal rustig over je heenkomen. Maar het was gewoon leuk, de ground is niet bijzonder maar wel knus en helemaal geschikt voor de club. Verder zijn de stewards oka en zagen we een lekkere pot voetbal. Na de wedstrijd was het weer snel lopen in verband met de zware regenval. De auto was binnen 5 minuten weer gevonden en vanuit Cheltenham was het nog ruim 1,5 uur naar de Travelodge in Shrewsbury. Ondertussen werd er op weg naar Shrewsbury wat geslapen en vlak voor Shrewsbury werden we door ruige weersomstandigheden gewekt. Na aankomst bij Travelodge Shrewsbury Battlefield werd er ingecheckt en werden de kamers verdeeld. Omdat de tv het liet afweten besloten we maar om gelijk te gaan slapen en alvast te gaan dromen over Gay Meadow.....

Laatste wijziging verslag; 30-12-2006.
HOME VERSLAGEN